Van naamsbekendheid naar conversie

Meerstad is een woon- en recreatiegebied vlakbij de stad Groningen: midden in de natuur maar met het centrum om de hoek. Bureau Meerstad is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied en focuste zich de afgelopen jaren op het vergroten van de naamsbekendheid bij inwoners in Noord-Nederland.

Het is nu tijd voor een nieuwe missie: het verkopen van beschikbare woningen en kavels in het gebied. Met een redesign van de site wil Bureau Meerstad zoveel mogelijk potentiële kopers bereiken en enthousiast maken om te komen wonen in Meerstad.

Gemakzoekers en Vrijheidszoekers

Om ons onder te dompelen in de wereld van onze opdrachtgevers verzorgden…


Vanaf 1 mei gaan de Google Core Web Vitals jouw website beïnvloeden. Dit is hoe. 📈

Google meet op basis van de Core Web Vitals de gebruikerservaring van jouw pagina. Hoe beter de ervaring hoe hoger jouw pagina scoort in de zoekresultaten.

Kortom; zorg dat jouw pagina goed scoort. Daar kunnen we jou bij helpen.

De Core Web Vitals kijken met name naar de volgende onderdelen:

  • Performance
  • Accesibility
  • Best practices
  • SEO

Elk van deze onderdelen kan worden verbeterd en geoptimaliseerd. Als je alle onderdelen hebt aangepakt dan zal je zien dat je vooral organisch beter gevonden wordt. En dat is…


Als MKB ondernemer geld verdienen én meehelpen aan een betere wereld: gaat dat samen? Jazeker, en MVO Nederland werkt daar al vanaf 2004 hard aan.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) biedt ondernemers steeds meer concurrentievoordelen. Wij worden blij van ondernemers én van meehelpen aan een goed doel. Win-win dus toen we MVO Nederland hielpen met het redesign van hun website.

Creating a strong business and building a better world are not conflicting goals — they are both essential ingredients for long-term success — William Clay Ford Jr. Executive Chairman, Ford Motor Company.


De Krim Texel is de grootste aanbieder van recreatie op het eiland Texel. Het bedrijf is niet alleen een begrip op Texel, maar voelt ook de verantwoordelijkheid om Texel leefbaar te houden.

Het oer-Texelse recreatiebedrijf begon in 1969 een stichting en bijbehorende camping. Hun doel: het toerisme op het noordelijke deel van het eiland stimuleren.

Het is niet bij die ene camping gebleven. De Krim Texel bezit nu meerdere vakantieparken, campings, een hotel, een subtropisch zwembad en een unieke golfbaan.

Wij leerden het eiland goed kennen, en samen met De Krim Texel en haar gasten ontwierpen wij (“overkanters”) een unieke…


No such thing as bad student, only bad teacher.

— Mr. Miyagi, The Karate Kid

Het leven van een filmheld gaat niet over rozen. Heb je net ontdekt dat je tegen een onoverwinnelijk kwaad moet gaan vechten, kom je er achter dat de enige die je daarbij kan helpen een rare oude man is die vaak ook nog alles in vage raadsels uitlegt.

Wat de held nog niet weet maar wij als filmpubliek wel is dat dit voorbeeld exact voldoet aan het beeld wat wij hebben van een wijze trainer — een karakter met veel kennis, logica en wijsheid en…


Zorghulpmiddelen is niet meteen de eerste tak van sport waar je aan denkt als het gaat om disruptie. Toch is dat wat Meneer Kooi doet op hun eigen manier en waar wij hen hebben geholpen met de introductie van dit nieuwe merk.

Oude kennis met een nieuw gezicht

De zorg staat onder druk: budgetten zijn kleiner, werkdruk is hoger en de behoefte is enorm gestegen. Een situatie die er ook voor zorgt dat de aankoop en onderhoud van zorgmateriaal niet altijd soepel verloopt. …


Deel 2 uit de praktische gids voor Customer Journey Mapping.

In een serie van drie artikelen gaan we in op wat een klantreis nou eigenlijk is, wat je ermee kan en hoe je deze opstelt. Het eerste deel gaat over de klantreis zelf. In dit tweede deel leggen we uit hoe je eenvoudig zelf een klantreis in kaart kan brengen en wat je er voor nodig hebt. In het afsluitende derde deel geven we je een aantal tips bij het maken van een klantreis, waarmee je kan voorkomen dat je in veel voorkomende valkuilen trapt.

Samenvatting

Customer Journey Mapping is de tool of methode, waarmee je verzamelde inzichten over klanten of…


Een praktische gids voor Customer Journey Mapping.

In een serie van drie artikelen gaan we in op wat een Customer Journey nou precies is, wat je ermee kan doen en hoe je deze opstelt. Deze praktische gids voor Customer Journey Mapping maakt onderdeel uit van de Design Thinking-toolkit.

Dit eerste deel gaat over de Customer Journey zelf. In het tweede deel leggen we uit hoe je eenvoudig zelf een Customer Journey in kaart kan brengen en wat je er voor nodig hebt. …


Menzis is één van de grootste onafhankelijke zorgverzekeraars in Nederland en is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Amicon, Geové en NVS. In het begin nog een verzekeraar voor zorg en inkomen, maar sinds 2008 is Menzis een verzekeraar voor de zorg met consumentenlabels als Anderzorg, Menzis en Hema.

Waar het mee begon

Het is in hetzelfde jaar, 2008, dat Menzis haar digitale dienstverlening wilde verbeteren door te onderzoeken welke problemen gebruikers ervaren bij het bezoeken van hun website.

Als één van de eerste user-experience bureaus in Europa had Concept7 de beschikking over een volledig ingericht eyetrack-lab, waar de website van Menzis getest…


Deel 4— vlak voor, tijdens en vlak na het onderzoek

Het werven van respondenten valt vaak tegen door alles wat erbij komt kijken. Om je daar goed op voor te bereiden en te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, vooral bij de eerste keer, presenteren we een viertal artikelen met praktische tips.

In dit vierde en laatste artikel uit de reeks bespreken we de laatste acties rondom het gebruikersonderzoek. Hoe kun je de respondent nog even herinneren aan de deelname, hoe maak je een definitieve dagplanning en wat moet er gebeuren na het onderzoek? Je leest het in de reeks ‘respondenten werven voor een kwalitatief gebruikersonderzoek.’

Hierbij deel…

Concept7

Digital design for humans

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store